TEST ON TENSES -9 (with key)

TEST ON TENSES -9 (with key)

1- Suddenly it ……… very foggy, so we ………. compass bearings to find the right route down the mountain.
A) will become/use
B) had become/used
C) became/are using
D) becomes/will use
E) has become/had used


2- We’re looking after our neighbour’s dog as well as our own and it ………. two kilos of meat a day, so I ………. dog meat in bulk these days.
A) is eating/bought
B) ate/have bought
C) was eating/have been buying
D) eats/am buying
E) will have eaten/had bought


3- By the end of this court session the jury………. all the witnesses and they ………. the courtroom to decide on a verdict.
A) have been hearing/have left
B) had heard/are leaving
C) are hearing/leave
D) hear/left
E) will have heard/will leave


4- I feel certain that her new travel agency ………. because she ………. a thorough market survey.
A) is succeeding/will do
B) has succeeded/will have done
C) will succeed/has done
D) was succeeding/is doing
E) succeeded/has been doing


5- When Chilean separatist forces ……… an independent Chile in 1818, the vice-royalty of Peru ………. over Chile for almost three centuries.
A) declared/had been ruling
B) has declared/was ruling
C) was declaring/has been ruling
D) is declaring/ruled
E) had declared/will have ruled


6- I …….. some chicken curry earlier and ……. Richard and Kate to stay for dinner, but just then I remembered that they were both vegetarian.
A) was going to cook/have asked
B) had been cooking/will ask
C) cooked/will have asked
D) had cooked/was going to ask
E) have cooked/had asked


7- I expect you ……… from school by this time next year and ……… for a job.
A) have graduated/will have looked
B) are graduating/have been looking
C) will have graduated/will be looking
D) graduate/will have been looking
E) were graduating/are going to look


8- Our Spanish teacher ………. very slowly and clearly to us at the moment because we …….. very far in the language yet.
A) talks/aren’t progressing
B) is talking/haven’t progressed
C) was talking/didn’t progress
D) has been talking/weren’t progressing
E) will be talking/don’t progress


9- Before the potato blight ………. Ireland in the 184Os, most Irish people ………. on a subsistence diet of potatoes.
A) was striking/relied
B) has struck/relies
C) had struck/has relied
D) strikes/will rely
E) struck/had relied


10- Between the years 1846 and 1851, one million Irish men and women ………. to death and 1.6 million ………. to the USA.
A) had been starving/have emigrated
B) have been starving/emigrate
C) were starving/were emigrating
D) starved/emigrated
E) had starved/will have emigrated




 

 

 

 

 

1. B
2. D
3. E
4. C
5. A
6. D
7. C
8. B
9. E
10. D

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.