TEST ON TENSES -7 (with key)

TEST ON TENSES -7 (with key)

1- My brother ……… past the post office every morning and I ……… him all week to post a letter for me, but he keeps forgetting, so I’m going to post it myself tomorrow.
A) will be going/ask
B) will go/am asking
C) goes/have been asking
D) is going/will ask
E) has been going/had asked


2- The football team that ……… last year’s championship ……… little chance of winning it again this year.
A) was winning/stood
B) was going to win/stand
C) has won/has stood
D) had won/was standing
E) won/stands


3- Freedom of the press ……… an issue between people and their governments since the time individuals ……… newspapers independent of government control for the first time.
A) is/are publishing
B) will have been/publish
C) had been/were publishing
D) has been/published
E) was/have published


4- The hikers ……… so tired by the time they……… the top of the hill that I’m sure they’ll first want to sit down for a rest.
A) will have got/reach
B) are getting/will have reached
C) had got/reached
D) have got/are reaching
E) were getting/had reached


5- When the young scouts ………. the top of the hill, they ………. for more than an hour.
A) reached/have been walking
B) reach/will have been walking
C) will have reached/are walking
D) had reached/were walking
E) have reached/will be walking


6- Modern exploration of the undersea world had its beginnings in June 1943, when Jacques Cousteau …….. his first dive with a revolutionary breathing device which he …….
with Emile Gagnan, a French engineer.
A) was making/has developed
B) had made/will have developed .
C) has made/was developing
D) will have made/develops
E) made/had developed


7- She says that she ………. the eight o’clock train tomorrow, but I’m sure she ……… it, as usual.
A) is catching/is missing
B) has caught/misses
C) will have caught/has missed
D) is going to catch/will miss
E) was catching/missed


8- The fishermen ………. more fish in one night than ever before, so when they anchored in the harbour, they ………. with joy at the thought of their reward.
A) had been catching/will sing
B) will have caught/sang
C) had caught/were singing
D) caught/have been singing
E) have caught/will be singing


9- On my friend’s farm they ………… an alarm clock because the cockerel ………. at five o’clock every morning without fail.
A) don’t need/crows
B) haven’t needed/was crowing
C) won’t have needed/has crowed
D) won’t need/is crowing
E) didn’t need/will crow


10- The Continental Congress ………. the US Postal Service in 1775 and the first federalgovernment ………. the service in the Constitution.
A) was founding/has included
B) had founded/includes
C) has founded/is including
D) was going to found/will include
E) founded/included




 

 

 

 

 

1. C
2. E
3. D
4. A
5. B
6. E
7. D
8. C
9. A
10. E

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.