TEST ON TENSES -5 (with key)

TEST ON TENSES -5 (with key)

1- Since 1950 the world ........ nearly one-fifth of the top soil from its agricultural land and onefifth of its tropical forests.
A) was losing
B) is losing
C) had been lost
D) has lost
E) loses


2- So far I've only written half of the report, but I ........ all of it by Saturday.
A) will have finished
B) have finished
C) finish
D) finished
E) might have finished


3- I suppose you ............. the contract and understand what it .............. .
A) read/has meant
B) will read/meant
C) have read/means
D) had read/would mean
E) are reading/mean


4- When I ........ into the cafe she ........ by herself at one of the tables near the window.
A) walked/was sitting
B) am walking/sat
C) was walking/has sat
D) have walked/would sit
E) walk/has been sitting


5- As soon as I ......... paid I ......... you all out for a meal.
A) have got/would take
B) got/have taken
C) will get/will take
D) get/will take
E) am getting/was taking


6- He said he ........... me today, but so far he........... .
A) will phone/doesn't
B) had phoned/hadn't
C) would phone/hasn't
D) phones/isn't
E) phoned/didn't


7- I'm quite sure that Nigel wants to help you, but that doesn't mean he ....... able to do so.
A) has been
B) will be
C) had been
D) would have been
E) was


8- When I........... into his office at 11 o'clock he ........... his coffee.
A) will go/will have
B) go/has had
C) was going/has
D) went/was having
E) have gone/would be having


9- Jane told me that she ........ to ring me all morning.
A) had been trying
B) has been trying
C) will be trying
D) has tried
E) will have tried


10- Jane ........ to the library; she ....... there every Friday morning.
A) went/was going
B) has gone/goes
C) is going/would go
D) had gone/went
E) was going/is going




 

 

 

 

 

1. D
2. A
3. C
4. A
5. D
6. C
7. B
8. D
9. A
10. B

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.