TEST ON TENSES -3 (with key)

TEST ON TENSES -3 (with key)

1- The managing director ………. Sid to sales manager and ever since, he ………. everybody around.
A) promoted/has been bossing
B) promotes/bosses
C) has promoted/is bossing
D) is promoting/was bossing
E) was promoting/has bossed


2- Problems with the hotel, coupled with this awful weather, ………. our holiday miserable, so we ………. before the scheduled time.
A) have made/have left
B) were making/leave
C) make/left
D) are making/are leaving
E) made/were leaving


3- The fact that more people ………. ozonefriendly products nowadays ………. that the media can positively increase public awareness.
A) have used/was showing
B) used/has shown
C) use/has been showing
D) were using/showed
E) are using/shows


4- My sister ………. from severe back aches lately and I think it’s because, last month, she ………. to work in a shop where she has to pick up heavy things.
A) is suffering/has started
B) suffers/was starting
C) has been suffering/started
D) suffered/is starting
E) was suffering/starts


5- Though she ……… dancing, Sonia ………. to the disco with her friends the previous night just in order to be with them in a different atmosphere.
A) hasn’t liked/has gone
B) doesn’t like/went
C) didn’t like/is going
D) doesn’t like/goes
E) didn’t like/has been going


6- Somebody ………. three times this morning asking for Pete, but nobody called Pete ………. here.
A) has phoned/has ever lived
B) is phoning/was ever living
C) phones/ever lived
D) phoned/is ever living
E) has been phoning/ever lived


7- Joey ………. just ……… stubborn when he refused to go to the cinema today and he only did so because we ………. to go bowling yesterday.
A) is … being/haven’t wanted
B) has … been/didn’t want
C) is/don’t want
D) was/haven’t been wanting
E) was … being/didn’t want


8- My mother ………. her optician tomorrow because her eyesight ………. worse since she got this computing job.
A) has visited/is becoming
B) visited/was becoming
C) visits/becomes
D) is visiting/has become
E) was visiting/became


9- As the President ……….. the hall all the guests ………. to their feet to welcome him.
A) was entering/have risen
B) entered/rose
C) is entering/rise
D) enters/have been rising
E) has entered/were rising


10- She ………. interested in health ever since she was a young girl and now that the medical college ………. her as a student, it seems that she will be able to work in the medical field.
A) was/accepted
B) has been/has accepted
C) is/is accepting
D) is being/accepts
E) was/was accepting




 

 

 

 

 

  1. A
  2. B
  3. E
  4. C
  5. B
  6. A
  7. E
  8. D
  9. B
  10. B

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.