TEST ON TENSES -26(with key)

TEST ON TENSES -26(with key)

1- The main character was so funny that we laughed continually ……. the whole play.
A) during
B) until
C) while
D) as soon as
E) before


2- She attended a supplementary Mathematics course ……. she was studying for her ‘Advanced Calculus’ examination.
A) before
B) during
C) while
D) by the time
E) after


3- I discussed the new advertisement with him over the telephone, but I haven’t spoken to him ……. then.
A) before
B) by
C) during
D) until
E) since


4- ……. I read about his death in the newspaper, I sent a sympathy card to his widow.
A) Before

B) By the time

C) During

D) While

E) As soon as


5- So much snow had covered the mountaineer that ……. they dug him out, he had almost frozen to death.
A) while
B) by the time
C) until
D) as soon as
E) after


6- Joanna received treatment for many years ……… her cancer finally disappeared.
A) by the time
B) since
C) as
D) before
E) while


7- She is very scared of dogs, so ……. she sees one, she gives it as much room as possible.
A) whenever
B) by the time
C) while
D) since
E)just as


8- We won’t be able to ski ……. this fog clears. It’s far too dangerous at the moment.
A) while
B) just as
C) until
D) by the time
E) when


9- ……. I was about to leave the office, the telephone rang and I’m glad I answered it because a customer wanted to place a large order.
A) Before
B) Just as
C) By the time
D) While
E) Since


10- Many people had drunk the contaminated water ……. the council informed the residents of the chemical spill.
A) by the time

B) since

C) while

D) after

E) just as




 

 

 

 

 

1.A

2.C

3.E

4.E

5.B

6.D

7.A

8.C

9.B

10.A

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.