TEST ON TENSES -18 (with key)

TEST ON TENSES -18 (with key)

1- They ……. to buy a boat for years, and finally they ……. enough money.
A) have been hoping/have saved
B) hope/saved
C) were hoping/are saving
D) hoped/have been saving
E) are hoping/save


2- As he ……. the party, a strange man ……. him.
A) left/has been approaching
B) is leaving/has approached
C) leaves/was approaching
D) has left/approaches
E) was leaving/approached


3- We ……. with the sales staff tomorrow because our sales ……. recently.
A) were meeting/declined
B) are meeting/have declined
C) meet/decline
D) met/were declining
E) have met/are declining


4- Sally’s husband ……. for a new job because his present one ……. no opportunities for advancement.
A) was looking/has offered
B) looks/was offering
C) looked/is offering
D) is looking/offers
E) has looked/has been offering


5- I……. you several times last week, but no one ……. in.
A) was phoning/has been
B) phoned/was
C) have phoned/has been
D) phone/is being
E) am phoning/is


6- My father ……. English at all although he ……. it for three years when he was in high school.
A) isn’t speaking/has studied
B) hasn’t been speaking/studies
C) doesn’t speak/studied
D) didn’t speak/has been studying
E) wasn’t speaking/is studying


7- I ……. on this report for more than three weeks now, but I …… only half of it yet.
A) worked/have been completing
B) am working/complete
C) work/am completing
D) was working/completed
E) have been working/have completed


8- The archeological evidence ……. clearly that people in ancient Crete ……. flush toilets 4000 years ago.
A) has shown/use
B) is showing/have used
C) showed/have been using
D) shows/were using
E) was showing/are using


9- Mary says she ……. George because he ……. her life miserable.
A) has been leaving/makes
B) has left/is making
C) leaves/was making
D) is leaving/has made
E) was leaving/has made


10- My brother ……. a new BMW and ever since he ……. about it.
A) was buying/bragged
B) is buying/is bragging
C) has bought/brags
D) buys/has bragged
E) bought/has been bragging




 

 

 

 

 

1.A
2.E
3.B
4.D
5.B
6.C
7.E
8.D
9.D
10.E

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.