TEST ON TENSES -14 (with key)

TEST ON TENSES -14 (with key)

1- She loves James Bond movies, so …………… one is showing she books a ticket straight away.
A) while
B) whenever
C) by the time
D) until
E) just as


2- Abolitionists fought for many years …………… the American Government finally banned the keeping of slaves.
A) after
B) as soon as
C) before
D) while
E) since


3- There was such a queue at the snack shop during the interval of the film that, …………… I returned to the auditorium with our drinks, the second half of the film had begun.
A) by the time

B) as soon as

C) while

D) after

E) until


4- …………… the children were outside playing in the snow, their mother was kindly making hot drinks and sandwiches for them ready for their return.
A) After
B) While
C) Until
D) As soon as
E) Before


5- The referee blew the final whistle …………… our team was about to score a goal.
A) since
B) before
C) after
D) just as
E) until


6- The winners wept with joy …………… the judges announced the results.
A) by the time
B) before
C) as
D) until
E) but


7- ………… she saw the advertisement in the local paper, she telephoned the owner of the apartment immediately.
A) Since
B) By the time
C) While
D) During
E) As soon as


8- I spoke to him briefly this morning at the meeting, but I haven’t seen him ………. then.
A) since
B) before
C) by
D) as
E) during


9- She went swimming every morning ……… she was recovering from her leg injury because the doctor had advised her that it was the only suitable exercise for her at that time.
A) before

B) while

C) during

D) by the time

E) after


10- Their team scored so many goals that they didn’t sit down once …………… the match.
A) before
B) during
C) while
D) as soon as
E) until




 

 

 

 

 

1. B
2. C
3. A
4. B
5. D
6. C
7. E
8. A
9. B
10. B

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.