TEST ON TENSES -10 (with key)

TEST ON TENSES -10 (with key)

1- Bangladesh ………. independence from Pakistan in 1971 and ever since the assassination of its first prime minister in 1974, the military ………. the country’s government.
A) has gained/were dominating
B) had gained/are dominating
C) gained/have dominated
D) was gaining/dominate
E) gains/have been dominating


2- Over recent years alcoholism ………. a leading cause of death in the young adult population in the USA. This statistic ………. deaths from drunken driving and fires started by carelessly dropped cigarettes.
A) became/was including
B) becomes/included
C) was becoming/will include
D) is becoming/is including
E) has become/includes


3- Some of the workers ……… the peaches while the others ……… them in wooden boxes.
A) are picking/will place
B) were picking/were placing
C) have been picking/placed
D) picked/have been placing
E) had been picking/have placed


4- Although manufacturers ………. electric cars as prototypes for a number of years now, it’ll be a long time before they ………. common.
A) produced/are becoming
B) have been producing/become
C) produce/will become
D) are producing/became
E) were producing/will have become


5- Between 16O7 and 1733 Englishmen ……….. thirteen colonies along the east coast of North America and by 175O nearly two million men, women and children ………. in these colonies.
A) were establishing/will be living
B) have been establishing/lived
C) established/were living
D) had established/will have lived
E) have established/had lived


6- I ……….. some wood for the fire while you ……….. the salad.
A) will fetch/prepare
B) fetch/are preparing
C) am fetching/will prepare
D) have fetched/prepared
E) was fetching/have prepared


7- By the 16th century, Austria ………. so large that its emperor ………. all of modern Austria, Belgium, the Netherlands, Czechoslovakia, Hungary and Spain as well as parts of Italy and Yugoslavia.
A) has become/ruled
B) was becoming/has ruled
C) was going to become/rule
D) had become/was ruling
E) becomes/has been ruling


8- The earthworm, which …………. neither lungs nor gills, …………. through its skin.
A) is having/has breathed
B) has had/is breathing
C) was having/breathed
D) will have/was breathing
E) has/breathes


9- The athletes ………… for exactly three months by the time the races …………… due to start.
A) have been training/will be
B) will have been training/are
C) are going to train/will have been
D) are training/were
E) had trained/have been


10- Adolescence, the process of changing from a child into an adult, usually ………….sometime between the ages of 11 and 14,and …………. for approximately six to ten years.
A) occurs/continues
B) occurred/has been continuing
C) will occur/continued
D) occurs/was continuing
E) occurred/will have continued




 

 

 

 

 

1. C
2. E
3. B
4. B
5. C
6. A
7. D
8. E
9. B
10. A

MAKE A COMMENT

COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.