PRE INTERMEDIATE -TEST 4

04.05.2017
975
A+
A-
PRE INTERMEDIATE -TEST 4

Much, many – Some, any
– How much, how many
– Something, anyone, nobody, everywhere
– A few, a little, a lot of – Articles
1. A: Did you meet _____ at the party?
B: Yes, I met _____ who knows you!
A) someone / anyone
B) anything / nobody
C) anybody / somebody
D) everybody / nothing

2. A: Ouch! There’s _____ in my eye!
B: Let me look. No, I can’t see _____.
A) something / anything
B) anything / anywhere
C) somebody / everywhere
D) something / nothing

3. A: Let’s go _____ hot for our holidays.
B: But we can’t go _____; that’s too expensive.
A) everywhere / nowhere
B) somewhere / anywhere
C) anywhere / everywhere
D) anybody / someone

4. A: I don’t want to talk to _____.
B: And I want to talk to _____ either.
A) anyone / no one
B) somebody / everyone
C) nobody / somebody
D) everybody/anybody

5. I lost my glasses. I looked _____, but I couldn’t find them.
A) anywhere
B) everywhere
C) somewhere
D) everything

6. A: Did you buy _____ at the shops?
B: No,_____. I didn’t have any money.”
A) something / anything
B) everything / something
C) anything / nothing
D) no one / anybody

7. It was a great party. _____ loved it.
A) Everything
B) Anyone
C) Somebody
D) Everybody

8. I’m bored. I want _____ interesting to read, or ____ to talk to, or
____ interesting to go.
A) anything / everyone / something
B) somebody / anyone / anywhere
C) something / somebody / somewhere
D) everything / nobody / somewhere

9. Have you got _____ homework?
A) many
B) much
C) a few
D) some

10. We don’t need _____ eggs. Just half a dozen.
A) a little B) many
C) much D) a few
11. Is there _____ traffic in your town?
A) a few
B) many
C) some
D) much

12. I have _____ close fiends. Two or three.
A) a lot of
B) a little
C) a few
D) much

13. I don’t know _____ students in this class. Because I am a newcomer.
A) many
B) a few
C) some
D) much

14. How _____ people live in your house?
A) any
B) much
C) many
D) a lot of

15. He has _____ money. He’s a millionaire.
A) many
B) a lot of
C) a little
D) a lot

16. A: Do you take sugar in coffee?”
B: Just _____. Half a spoonful.”
A) a few
B) many
C) a little
D) a lot of

17. A: Have you got _____ CD’s?
B: Yes, hundreds.
A) much
B) a little
C) a few
D) lots of

18. I’ll be ready in _____ minutes.
A) a lot
B) a little
C) much
D) a few

19. She speaks good Spanish, but only _____ Russian.
A) a few
B) a lot of
C) much
D) a little

20. I come to ______ school by _____ bus.
A) * / the
B) the / a
C) * / *
D) the / the
21. This morning _____ bus was late.
A) a
B) *
C) an
D) the

22. My favorite subject is _____ history, but I’m not very good at _____
math.
A) * / the
B) a / a C) the / the D) * / *

23. Ankara is _____ capital of Turkey.
A) the
B) a
C) *
D) an

24. I work in _____ company that makes _____ carpets.
A) a / *
B) the / the
C) the / *
D) a / a
25. My friend lives in _____ same street as me.
A) a
B) *
C) an
D) the

26. A: How much are the driving lessons?
B: Fifteen pounds _____ hour.
A) *
B) the
C) an
D) a

27. I was at _____ home all day yesterday.
A) the
B) *
C) an
D) a

28. There are _____ apples.
A) most
B) a lot of
C) a little
D) much

29. The shop hasn’t got _____ washing powder.
A) a few
B) few
C) much
D) many

30. Why aren’t there _____ magazines?
A) little
B) much
C) a little
D) many

31. The shop hasn’t got _____ birthday cards.
A) many
B) much
C) some
D) a little

32. I saw _____ change on the table a minute ago.
A) much
B) some
C) many
D) any

33. I can see _____ newspapers.
A) lots of
B) most
C) a little
D) much

34. The shopkeeper has got _____ cheese.
A) a lot of
B) many
C) few
D) a few

35. I need _____ help with my homework. Are you free?
A) a few
B) much
C) any
D) some

36. Let’s have _____ ice-cream.
A) a
B) *
C) an
D) the

37. I eat _____ apple every day.
A) the
B) a
C) an
D) *

38. Would you like _____ coffee or tea?
A) *
B) the
C) an
D) a

39. They don’t like _____ chocolate.
A) a B) the
C) * D) an
40. I’d like _____ glass of milk, please.
A) the
B) a
C) an
D) *

41. Please have _____ cake.
A) a
B) *
C) the
D) an

42. How often do you eat _____ chocolate?
A) the
B) an
C) *
D) a

43. This table is made of _____ glass.
A) *
B) the
C) an
D) a

44. I never drink _____ coffee.
A) an
B) *
C) a
D) the

45. Does he like _____ cake?
A) the
B) a
C) an
D) *

46. She needs _____ to help her choose a birthday present.
A) something
B) anybody
C) someone
D) somewhere

47. Is _____ listening to me!
A) somebody B) anyone
C) something D) anywhere
48. Would _____ please explain what happened?
A) anything
B) somewhere
C) anybody
D) someone

49. He doesn’t care. He will watch _____ on television!
A) somewhere
B) something
C) anything
D) anybody

50. If _____ asks, tell them I’ve got a cold.
A) anyone
B) anything
C) somewhere
D) somebody

PRE-INTERMEDIATE Test: 4

1-C 2-A 3-B 4-A 5-B 6-C 7-D 8-C

9-B 10-B 11-D 12-C 13-A 14-C 15-B 16-C

17-D 18-D 19-D 20-C 21-D 22-D 23-A 24-C

25-D 26-C 27-B 28-B 29-C 30-D 31-A 32-B

33-A 34-A 35-D 36-C 37-C 38-A 39-C 40-B

41-A 42-C 43-A 44-B 45-D 46-C 47-B 48-C

49-C 50-A

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 1 COMMENT
  1. Vannesa says:

    I am really loving the theme/design of your site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A handful of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this issue?