MODALS -HARD-2

19.05.2017
1.444
A+
A-
MODALS -HARD-2

INTERMEDIATE /UPPER-INTERMEDIATE

51. I _____ to the butcher’s on the way home, but I forgot.
A) need to go

B) ought to have gone

C) must have gone

D) should go

52. She _____ about the time. Her friends were also late.
A) needn’t worry

B) won’t need to worry

C) doesn’t need to worry

D) needn’t have worried

53. The plane _____ already-it’s not due to go until 9.55.
A) must not leave

B) needn’t have left

C) can’t leave

D) can’t have left

54. A: Is it Sunday? All the shops are closed.
B: Well, if all the shops are closed, it _____ Sunday.
A) can’t be

B) might have been

C) must be

D) must have been

55. A: You bought the tickets, didn’t you?
B: No. I _____, but I didn’t have enough money.
A) couldn’t

B) ought to have been

C) was supposed to

D) must have

56. The boy _____ walk again soon after he had had an operation.
A) can

B) is able to

C) might

D) was able to

57. He was crying just a moment ago. He _____ singing already.
A) is not able to

B) must be

C) must not

D) can’t be

58. George is reading a Spanish newspaper. He _____ Spanish.
A) is to know

B) must know

C) had to know

D) need to know

59. No wonder you always look pale. You _____ get more fresh air.
A) will need

B) ought to

C) had to

D) must have

60. To keep fit and stay healthy, you _____ enough of the right kinds of exercise.
A) have to take

B) used to take

C) might have taken

D) ought to have taken

61. Transport systems _____ likely to change in the future. One probable difference is that there _____ more electric vehicles.
A) is / will be

B) will / are

C) are / will be

D) will / would be

62. If you want antibiotics, you _____ to ask the doctor for a prescription.
A) must

B) had better

C) will have

D) should

63. “You weren’t supposed to do that.” means: _____.
A) You should do that, but you don’t.

B) You should have done it, but you didn’t.

C) You shouldn’t have done it.

D) You shouldn’t do that, but you do.

64. The wound has healed now. You _____ that bandage any longer.
A) needn’t have worn

B) didn’t need to wear

C) don’t have to wear

D) didn’t have to wear

65. You _____ this to Kate, or she’ll get upset.
A) needn’t tell

B) shouldn’t have told

C) mustn’t have told

D) mustn’t tell

66. A: His office is empty. He must have gone home.
B: But his briefcase is here. He _____ home.
A) might not go

B) can’t have gone

C) ought not to go

D) could have gone

67. He _____ with us if he doesn’t want to.
A) needs to come

B) needn’t have come

C) didn’t need to come

D) needn’t come

68. The package _____ to the wrong address.
A) must have been sent

B) ought to be sent

C) could have sent

D) might have sent

69. Since you have been working for hours, you _____ tired.
A) could be

B) can’t be

C) must have been

D) might have been

70. We _____ or we’ll be late,
A) had better hurry

B) didn’t need to hurry

C) had to hurry

D) needn’t have hurried

71. The car broke down, and we _____ have it towed to a service station.
A) have to

B) had to

C) should

D) ought to

72. No one likes _____ work at the weekend.
A) has to

B) had to

C) will have to

D) having to

73. It is very difficult choice to _____ make.
A) have to

B) having to

C) had to

D) must

74. You _____ to see a doctor. You’re perfectly healthy.
A) mustn’t

B) don’t need

C) may not

D) shouldn’t

75. Alcohol _____ be bad for his health, but it is for me.
A) must not

B) didn’t need to

C) doesn’t have to

D) may not

76. Children under twelve _____ travel free of charge.
A) can

B) is able to

C) can not be

D) must be

77. Father is mending the car. After that we _____ to go for a drive.
A) can

B) might

C) may

D) will be able

78. It is very important to me, and I really_____ be late.
A) might not

B) ought not

C) don’t have to

D) mustn’t

79. We _____ write an essay on the book after we’d read it.
A) had to

B) have to

C) will have to

D) must

80. The sky _____ seen because of the pollution.
A) can not

B) can’t be

C) might be

D) must be

81. I_____ sorry if she had left.
A) will be

B) would’ve been

C) would be

D) had been

82. Robert is a millionaire’s son. He _____ never_____ worry about
anything in life.
A) is / has to

B) had / had to

C) has / had to

D) doesn’t / have to

83. You’d better not try to bribe him. He _____ you to the police.
A) could report

B) might have reported

C) needs to report

D) could have reported

84. I wish you’d told me they were on the phone. I _____ all the way to
their house.
A) didn’t have to go

B) didn’t need to go

C) needn’t go

D) needn’t have gone

85. If only you’d mentioned that your friend played tennis. We _____ a
game of doubles.
A) can have

B) could have had

C) might have

D) could have

86. If my car _____ stuck in a traffic jam, I’d be very angry, but I _____ my horn.
A) is / won’t bang

B) was / don’t bang

C) were / won’t bang

D) were / wouldn’t bang

87. I wouldn’t buy it unless I _____ it.
A) can’t afford

B) could have afforded

C) could afford

D) couldn’t afford

88. A: Williams. Jack Williams.
B: Sorry. I _____ the wrong number.
A) must dial

B) must have dialed

C) might dial

D) might have been dialed

89. A: He was driving on the right in Cyprus when he crashed.
B: He _____ on the left.
A) had to be driving

B) could be driving

C) ought to have been driving

D) shouldn’t have been driving

90. A: The attendant was smoking near the petrol pump.
B: He _____ smoking there.
A) shouldn’t be

B) ought not to be

C) wouldn’t be

D) shouldn’t have been

91. You say you saw him sitting in the canteen today. He _____ sitting there. He has been in hospital for two days.
A) couldn’t have been

B) must not be

C) can not be

D) might have been

92. A: Look at the magician. He is sawing that woman in half!
B: He _____ sawing her in half. It _____ a trick.
A) mustn’t be / might be

B) can not be / must be

C) ought not to be / can be

D) must be / might be

93. A: His brother won the marathon last year.
B: He _____ very fast.
A) might have been B) must be
C) may have been D) might be
94. A: How on earth did the thief get in?
B: He _____ a window.
A) is able to break

B) might have been broken

C) could have broken

D) had to break

95. I wish he _____ a little more tactful!
A) must be

B) would be

C) will be

D) might be

96. The Government recommended that the housing problem _____
speeded up.
A) would be

B) must be

C) is to be

D) should be

97. A: Surely he has woken up.
B: Well, I can hear snoring coming from his room.
A: He _____ then.
A) can’t wake up

B) might not wake up

C) must have woken up

D) can not have woken up

98. You cannot wash these curtains. They _____.
A) to be dry-cleaned

B) must have been dry-cleaned

C) have been dry-cleaned

D) have to be dry-cleaned

99. The reports _____ by four o’clock because the manager is going to sign them.
A) must be finished

B) must finish

C) should have been finished

D) had to be finished

100. I _____ very hard but I do now.
A) don’t need to work

B) don’t have to work

C) didn’t have to work

D) should have worked

KEY

51-B 52-D 53-D 54-C 55-C 56-D
57-D 58-B 59-B 60-A 61-C 62-C 63-C 64-C
65-D 66-B 67-D 68-A 69-A 70-A 71-B 72-D
73-A 74-B 75-D 76-A 77-D 78-D 79-A 80-B
81-B 82-C 83-A 84-D 85-B 86-D 87-C 88-B
89-C 90-D 91-A 92-B 93-B 94-C 95-B 96-D
97-D 98-D 99-A 100-C

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 37 COMMENT
  1. Hmm it seems like your site ate my first comment (it was super long)
    so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying
    your blog. I as well am an aspiring blog blogger but
    I’m still new to everything. Do you have any points for beginner blog writers?
    I’d genuinely appreciate it.

  2. haliluya says:

    I’m also commenting to let you understand of the superb experience my girl obtained checking yuor web blog. She discovered numerous things, most notably how it is like to possess an incredible teaching mood to let others effortlessly know just exactly various advanced subject matter. You really did more than my expected results. Thank you for imparting these warm and helpful, safe, informative and in addition fun thoughts on your topic to Ethel.

  3. Thanks so much for giving everyone an extraordinarily breathtaking possiblity to read critical reviews from this website. It is often very enjoyable plus packed with a lot of fun for me and my office fellow workers to visit your site at minimum thrice in 7 days to learn the fresh guidance you have. And indeed, I’m usually satisfied for the perfect suggestions served by you. Selected 1 areas on this page are really the most beneficial we’ve ever had.

  4. I precisely wanted to thank you so much all over again. I do not know the things I would’ve carried out without the creative ideas shown by you on that question. It was actually the frightening dilemma in my circumstances, nevertheless looking at your specialised form you treated it made me to cry for joy. I am happier for the information and thus hope you recognize what a great job you happen to be undertaking teaching some other people by way of your web page. Probably you haven’t come across all of us.

  5. My husband and i have been quite joyful when John could complete his analysis by way of the precious recommendations he came across from your own web page. It’s not at all simplistic to simply possibly be freely giving information and facts some other people have been trying to sell. We really grasp we now have the blog owner to be grateful to for this. The entire illustrations you have made, the simple blog menu, the relationships you make it easier to create – it’s got mostly great, and it is facilitating our son and us do think this topic is excellent, which is wonderfully essential. Many thanks for everything!

  6. A lot of thanks for all your labor on this web page. Ellie take interest in getting into research and it is simple to grasp why. We all hear all relating to the dynamic medium you present good strategies through the web blog and in addition recommend contribution from visitors on that topic then our own simple princess is certainly discovering a whole lot. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You’re performing a brilliant job.

  7. I have to voice my gratitude for your kind-heartedness supporting all those that require assistance with this situation. Your personal dedication to passing the solution all over had been extremely useful and has really empowered guys and women just like me to realize their aims. Your own useful tutorial signifies this much to me and much more to my fellow workers. Thanks a lot; from each one of us.

  8. I must express my appreciation to the writer just for bailing me out of this type of matter. Just after scouting through the world-wide-web and coming across ways which were not productive, I thought my life was well over. Being alive minus the solutions to the problems you’ve resolved by way of your main guideline is a critical case, and the kind that could have in a wrong way affected my career if I had not come across your web site. Your actual ability and kindness in touching every aspect was tremendous. I am not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a thing like this. I can at this time relish my future. Thank you very much for your skilled and sensible guide. I will not be reluctant to refer your blog to anybody who should have guidelines about this situation.

  9. Thank you a lot for giving everyone such a superb opportunity to read critical reviews from here. It is usually very brilliant and full of amusement for me personally and my office fellow workers to search your blog particularly thrice every week to find out the latest secrets you have got. And definitely, I am at all times pleased considering the attractive pointers you serve. Selected two areas on this page are clearly the most efficient we’ve had.

  10. I in addition to my buddies have already been digesting the best solutions located on the blog and instantly got a terrible feeling I never expressed respect to the blog owner for them. Most of the young boys had been totally warmed to study them and have in truth been using those things. I appreciate you for genuinely simply considerate and for making a decision on these kinds of smart things most people are really eager to know about. Our own honest regret for not saying thanks to you sooner.

  11. Thanks for all of your work on this site. My daughter enjoys managing research and it’s really easy to understand why. A number of us learn all regarding the compelling tactic you make worthwhile secrets by means of this web site and therefore encourage participation from others on the point plus my daughter is actually discovering a lot of things. Take advantage of the remaining portion of the year. You are doing a glorious job.

  12. I needed to create you the little word in order to thank you very much once again on your lovely principles you have provided on this page. It is particularly open-handed of you to grant extensively what exactly some people could have offered for sale for an ebook to make some money on their own, and in particular considering the fact that you might well have tried it in the event you considered necessary. The concepts likewise acted like a easy way to recognize that some people have similar interest just like mine to find out a lot more in respect of this matter. I’m sure there are many more fun occasions up front for people who looked over your website.

  13. hermes belt says:

    I wish to point out my passion for your kindness supporting people who absolutely need assistance with your area of interest. Your real dedication to getting the message across appears to be wonderfully invaluable and have specifically made guys and women much like me to arrive at their desired goals. Your new insightful help and advice denotes a great deal a person like me and further more to my fellow workers. With thanks; from each one of us.

  14. I precisely had to thank you so much all over again. I do not know what I would have gone through without the actual creative concepts shown by you relating to my area of interest. It became a very fearsome case in my circumstances, however , noticing your specialized avenue you handled that took me to weep over gladness. I’m just happier for this help and as well , hope you recognize what a great job that you are providing teaching people today via a site. Most probably you’ve never met all of us.

  15. I precisely wished to thank you so much all over again. I am not sure the things I would have achieved without the entire hints provided by you regarding such theme. It had been a very horrifying crisis for me, however , taking note of a expert fashion you solved the issue forced me to cry for delight. Extremely thankful for the support and as well , sincerely hope you really know what a great job you’re carrying out teaching most people thru a blog. More than likely you have never come across any of us.

  16. I precisely desired to thank you so much once more. I’m not certain what I would have created without the actual ways provided by you on that area. It seemed to be a real intimidating scenario for me personally, but taking note of a new expert approach you solved the issue made me to weep with fulfillment. I will be happier for this guidance and in addition sincerely hope you know what a great job you are always providing teaching the others by way of your web site. I am certain you haven’t got to know any of us.

  17. I intended to post you a little bit of word to finally thank you the moment again for those pleasant advice you’ve shown on this site. This is shockingly open-handed of people like you to provide openly exactly what a lot of folks would have offered as an e-book in order to make some dough for their own end, chiefly given that you could possibly have tried it in case you decided. Those good tips likewise served like a fantastic way to know that other individuals have a similar fervor much like my own to understand great deal more in regard to this condition. I know there are numerous more enjoyable times in the future for folks who scan your blog.

  18. longchamps says:

    I have to express my appreciation for your kindness supporting those people who absolutely need help with this subject matter. Your special commitment to passing the solution all around came to be extraordinarily productive and have specifically empowered men and women just like me to attain their ambitions. Your personal interesting hints and tips signifies a whole lot to me and further more to my colleagues. Many thanks; from everyone of us.

  19. yeezys says:

    I want to express some thanks to you just for rescuing me from such a incident. Because of exploring through the the web and finding opinions which were not powerful, I assumed my life was gone. Being alive minus the approaches to the issues you have solved all through your main guideline is a critical case, and those which might have adversely damaged my career if I hadn’t encountered your web site. Your good talents and kindness in taking care of a lot of things was important. I don’t know what I would’ve done if I had not come across such a step like this. I can now relish my future. Thanks for your time very much for the professional and result oriented guide. I will not hesitate to endorse your web page to anyone who should get care on this situation.

  20. My spouse and i ended up being so lucky when Jordan managed to finish up his studies with the ideas he gained through the weblog. It’s not at all simplistic just to happen to be giving freely information some people may have been making money from. We really discover we’ve got the blog owner to be grateful to because of that. The explanations you’ve made, the easy web site menu, the relationships you can assist to foster – it’s all sensational, and it’s letting our son and us understand this issue is satisfying, and that is extraordinarily indispensable. Thank you for all!

  21. I simply wanted to appreciate you all over again. I’m not certain what I would have done in the absence of the entire tactics revealed by you over that theme. It previously was an absolute intimidating issue for me personally, however , being able to see the specialized approach you treated it took me to jump with contentment. I’m just thankful for your service and as well , pray you really know what an amazing job you happen to be carrying out instructing some other people through your web site. Probably you haven’t met all of us.

  22. nmd says:

    Thanks a lot for giving everyone an exceptionally splendid opportunity to read from here. It is always so ideal and packed with amusement for me and my office fellow workers to search the blog nearly three times weekly to read through the fresh tips you will have. And indeed, I am also actually pleased with your stunning suggestions served by you. Some 2 ideas in this posting are undoubtedly the most efficient we have had.

  23. Hershel says:

    wonderful post, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not notice this. You must continue your writing. I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

  24. adidas store says:

    I precisely wanted to appreciate you yet again. I do not know the things I would have taken care of without the actual tips documented by you directly on this situation. It seemed to be an absolute daunting scenario in my circumstances, but looking at a expert way you treated that took me to leap for fulfillment. I will be happy for the advice and even sincerely hope you find out what a great job your are putting in teaching some other people by way of your site. Probably you have never met all of us.

  25. I wish to express some appreciation to the writer for bailing me out of this particular difficulty. Because of browsing throughout the the net and seeing basics which were not beneficial, I believed my entire life was done. Being alive minus the answers to the issues you’ve sorted out by way of your short post is a serious case, and the kind that could have in a wrong way affected my career if I had not encountered your blog post. Your primary knowledge and kindness in maneuvering everything was useful. I don’t know what I would’ve done if I had not discovered such a solution like this. It’s possible to at this point look ahead to my future. Thank you very much for this reliable and sensible help. I will not think twice to refer your web site to anybody who will need guidelines on this situation.

  26. Thank you so much for giving everyone an extraordinarily special opportunity to discover important secrets from this web site. It is always so cool and jam-packed with amusement for me and my office colleagues to search the blog not less than three times in 7 days to read through the newest items you will have. And lastly, we are at all times amazed with your amazing solutions served by you. Selected 4 ideas on this page are undoubtedly the finest we’ve had.

  27. There are definitely plenty of details like that to take into consideration. That may be a nice point to bring up. I supply the thoughts above as common inspiration but clearly there are questions just like the one you convey up the place the most important thing might be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged around issues like that, however I’m sure that your job is clearly recognized as a good game. Each girls and boys really feel the impression of just a second抯 pleasure, for the rest of their lives.

  28. yeezys says:

    Needed to create you the very little word to be able to thank you so much as before with the unique advice you’ve documented in this article. This has been certainly incredibly generous of people like you to give easily all that a number of us could have made available for an e-book in order to make some cash for themselves, specifically given that you could possibly have tried it if you ever decided. Those tricks also worked as a easy way to be sure that other people have similar keenness much like my personal own to grasp way more with respect to this matter. I believe there are a lot more pleasurable sessions up front for individuals who view your website.

  29. I precisely desired to appreciate you once again. I am not sure what I would have accomplished in the absence of the actual solutions revealed by you on such subject matter. It had been an absolute scary dilemma for me, nevertheless looking at your skilled style you solved that forced me to leap with fulfillment. I’m just grateful for the service and even sincerely hope you really know what a powerful job you happen to be getting into teaching the others by way of your web page. I am sure you have never got to know any of us.

  30. I intended to draft you the little note to thank you so much over again on your awesome techniques you have provided here. This is surprisingly open-handed with people like you to supply publicly exactly what many individuals could possibly have distributed as an ebook in making some bucks for their own end, and in particular seeing that you could possibly have tried it in the event you decided. Those tactics likewise served as the good way to recognize that the rest have similar interest similar to my personal own to realize great deal more with regard to this condition. Certainly there are some more fun opportunities ahead for folks who scan through your site.

  31. yeezy says:

    I as well as my guys were found to be reviewing the nice points found on the website and before long I had a horrible feeling I had not expressed respect to the website owner for them. The people happened to be certainly passionate to learn all of them and already have very much been taking pleasure in these things. I appreciate you for genuinely very kind as well as for opting for this form of superb issues millions of individuals are really desirous to be aware of. Our sincere regret for not saying thanks to sooner.

  32. yeezys says:

    I wanted to send a simple message to say thanks to you for some of the fantastic advice you are sharing at this site. My particularly long internet lookup has at the end been honored with reasonable tips to write about with my close friends. I would admit that many of us visitors are quite blessed to exist in a wonderful site with many lovely professionals with good pointers. I feel very much lucky to have used the web page and look forward to plenty of more enjoyable minutes reading here. Thanks once again for all the details.

  33. adidas eqt says:

    I would like to show appreciation to this writer for rescuing me from such a matter. Just after looking throughout the world wide web and finding ideas which are not powerful, I thought my entire life was over. Being alive without the answers to the issues you’ve fixed as a result of your report is a critical case, and the kind which could have in a negative way affected my entire career if I hadn’t noticed your site. Your actual talents and kindness in maneuvering all areas was precious. I don’t know what I would’ve done if I had not discovered such a thing like this. I am able to at this moment look ahead to my future. Thank you so much for your skilled and sensible help. I won’t think twice to suggest your web blog to anyone who would need direction on this topic.

  34. Thank you for every one of your labor on this blog. My daughter really loves going through internet research and it is easy to understand why. Most of us hear all concerning the lively medium you present reliable guidance on your website and in addition boost participation from some others about this article and our favorite child is certainly becoming educated a lot. Enjoy the remaining portion of the year. You’re the one conducting a glorious job.

  35. I just wanted to post a brief message in order to express gratitude to you for the lovely advice you are giving out at this website. My prolonged internet investigation has at the end been honored with reasonable strategies to go over with my great friends. I would state that that we website visitors actually are truly blessed to be in a very good place with many wonderful individuals with helpful advice. I feel truly grateful to have used the website and look forward to really more fun times reading here. Thanks a lot once again for everything.

  36. adidas nmd says:

    I wish to express my thanks to this writer for bailing me out of this particular incident. Right after browsing throughout the search engines and getting suggestions that were not pleasant, I assumed my life was done. Being alive without the presence of strategies to the problems you’ve solved through your entire blog post is a crucial case, as well as those which could have in a negative way damaged my entire career if I had not noticed the blog. The capability and kindness in controlling every item was valuable. I am not sure what I would have done if I had not discovered such a solution like this. I can at this time look forward to my future. Thanks so much for this reliable and results-oriented guide. I won’t think twice to refer your blog to anybody who needs to have guidelines about this matter.

  37. My wife and i felt very contented when Albert could deal with his researching with the precious recommendations he obtained when using the blog. It’s not at all simplistic to simply happen to be releasing solutions which usually many people may have been trying to sell. We do know we have got the website owner to thank for that. The type of illustrations you’ve made, the simple blog menu, the friendships you will make it possible to engender – it’s got mostly remarkable, and it’s making our son and us know that this subject matter is pleasurable, which is really vital. Thanks for the whole thing!