MODALS -EASY-1

19.05.2017
1.365
A+
A-
MODALS -EASY-1

ELEMENTARY – PRE INTERMEDIATE

1. _____ you speak Spanish?
A) May

B) Are

C) Can

D) Is

2. A: _____ I go? B: Yes, you can.
A) Could

B) Am

C) Need

D) Did

3. _____ you help me with my homework?
A) Are

B) May

C) Can

D) Need

4. You _____ enter without a tie.
A) aren’t

B) can’t

C) ought not

D) weren’t

5. Cigarettes _____ seriously damage your health.
A) are

B) do

C) can

D) were

6. _____ you post this letter for me?
A) Will

B) Shall

C) May

D) Are

7. _____ I open the window?
A) Will

B) Shall

C) Am

D) Do

8. We _____ leave now or we’ll be late.
A) has to

B) must

C) can

D) will

9. If you had video, you _____ record it yourself tonight.
A) could

B) can

C) must

D) may

10. Please _____ make noise.
A) didn’t

B) don’t

C) can’t

D) may not

11. _____ open the windows. I’m cold.
A) Don’t

B) Can’t

C) Mustn’t

D) Needn’t

12. Shoes _____ be either black or brown.
A) don’t

B) are

C) may

D) need

13. A: My car has been stolen.
B: _____.
A) You should ring the police.

B) Will you phone the police?
C) Could you ring the police?

D) You are phoning the police.

14. A: I bought this pen today and it doesn’t work.
B: _____.
A) Could you fill it with ink?

B) Shall I give you another one?
C) You should take it back.

D) It cannot be expensive.

15. He _____ read faster a few years ago.
A) can

B) could

C) might

D) must

16. _____ you pass the salt, please?
A) Do

B) Are

C) Should

D) Could

17. _____ you remember which shoe you put on first this morning?
A) May

B) Can

C) Should

D) Were

18. You _____ be hungry. You’ve just had dinner.
A) aren’t

B) can’t

C) may

D) must

19. You _____ be hungry. You had no lunch.
A) can’t

B) shouldn’t

C) must

D) couldn’t

20. Sorry, this _____ be my bag. Mine is brown.
A) can’t

B) must

C) can

D) could

21. I _____ not have time to phone you this evening.
A) may

B) must

C) would

D) didn’t

22. He probably _____ be back in time for dinner.

A) isn’t

B) wasn’t

C) won’t

D) doesn’t

23. Take a sweater with you. It_____ get cold later.
A) won’t

B) might

C) would

D) need

24. A: She can’t sing.
B: Neither_____.
A) do I

B) could I

C) am I

D) can I

25. It’s very cold. You _____ to put a sweater on.
A) should

B) ought

C) has

D) must

26. A: Will the director be back in the office today?
B: He said he _____ be, but he wasn’t sure.
A) can

B) might

C) may

D) has to

27. A: Is this a 24 bus coming?
B: It__ be. I can’t see the number yet.
A) might

B) can’t

C) may not

D) must

28. A: _____.
B: I’m sorry, but I haven’t got my car.
A) Will you give me a lift?

B) Shall I drive you to school?
C) Could you drive a bit faster?

D) When shall we meet?

29. A: _____.
B: Yes, please. Can I give you the money now?
A) Will you lend me some money?
B) Will you buy some fruit on the way back home
C) Shall we go to the opera tonight?
D) Shall I get you a ticket for the Madonna Concert?

30. If you don’t feel better you _____ go to bed.
A) ought

B) should

C) don’t have to

D) needn’t

31. I’ll_____ go now.
A) should

B) must

C) have to

D) ought to

32. You _____ get the 8.45 train. It doesn’t stop at Yorkshire.
A) had better

B) mustn’t

C) should

D) don’t have to

33. You _____ go near that dog! It’s very dangerous.
A) may not

B) don’t have to
C) mustn’t

D) needn’t

34. We _____ play football today because it is raining.
A) couldn’t

B) can’t

C) aren’t

D) didn’t

35. When I was a child I_____ drink a lot of milk.
A) should

B) may

C) used to

D) need

36. A: I’ve got toothache. B: You’d _____ go to the dentist.
A) better

B) should

C) used to

D) must

37. Betty has a temperature. She _____ be ill.
A) had better

B) used to

C) can not

D) must

38. Good morning sir, what _____ I do for you?
A) would

B) can

C) shall

D) must

39. We _____ to stop pollution.
A) must

B) should

C) had better

D) ought

40. _____ careful! You are making mistakes.
A) Be

B) Must

C) Do

D) Did

41. _____ you answer the phone?
A) Were

B) Will

C) Are

D) Shall

42. A: I_____ play the guitar.
B: But you said yesterday you _____ play it.
A) can’t / could

B) can / could
C) couldn’t / can

D) could / could

43. I missed the bus this morning so I _____ walk to school.
A) have to

B) must

C) had to

D) ought

44. Vegetables _____ be washed carefully.
A) has to

B) have to

C) ought

D) might

45. He _____ drive a car when he was eighteen.
A) is able

B) could

C) can

D) is used to

46. You _____ watch TV when you are studying.
A) didn’t

B) shouldn’t

C) couldn’t

D) aren’t

47. I_____ like to listen to guitar music.
A) will

B) can

C) would

D) could

48. We _____ see him tomorrow.
A) might

B) would

C) had to

D) ought

49. _____ you able to understand the lesson this morning?
A) Were

B) Could

C) Would

D) Should

50. I don’t think we _____ be able to get to the airport in time?
A) can

B) are

C) will

D) could

KEY:

1-C 2-A 3-C 4-B 5-C 6-A 7-B 8-B
9-A 10-B 11-A 12-C 13-A 14-C 15-B 16-D
17-B 18-B 19-C 20-A 21-A 22-C 23-B 24-D
25-B 26-B 27-A 28-A 29-D 30-B 31-C 32-B
33-C 34-B 35-C 36-A 37-D 38-B 39-D 40-A
41-B 42-A 43-C 44-B 45-B 46-B 47-C 48-A
49-A 50-C

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 27 COMMENT
  1. A lot of thanks for all of your labor on this web page. Gloria really loves participating in research and it is easy to understand why. We all learn all relating to the dynamic way you produce good tips through this website and recommend response from others on that article then our girl has always been discovering a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You’re conducting a fantastic job.

  2. adidas nmd says:

    I wish to voice my love for your generosity in support of folks who actually need guidance on the concern. Your very own commitment to passing the message all around appeared to be exceptionally invaluable and have continuously made some individuals just like me to achieve their dreams. The insightful publication denotes a great deal a person like me and further more to my mates. Warm regards; from each one of us.

  3. michael kors says:

    I’m just commenting to let you understand of the excellent experience our girl obtained reading your webblog. She noticed so many pieces, most notably how it is like to have a marvelous giving mood to have others without difficulty thoroughly grasp selected extremely tough matters. You really surpassed visitors’ expected results. Thanks for imparting the productive, dependable, educational and even unique thoughts on this topic to Sandra.

  4. I must express my appreciation to you for rescuing me from this incident. Just after exploring throughout the online world and coming across ways that were not beneficial, I believed my entire life was over. Existing without the answers to the problems you have sorted out by means of your good report is a serious case, and ones which might have adversely damaged my entire career if I hadn’t discovered your website. Your main talents and kindness in touching every part was vital. I’m not sure what I would’ve done if I had not come across such a solution like this. I can at this time relish my future. Thanks so much for your professional and result oriented guide. I won’t think twice to recommend the website to anybody who desires guidelines about this topic.

  5. yeezy shoes says:

    I not to mention my friends happened to be going through the good tips located on the website and then before long came up with a terrible feeling I never thanked the web site owner for those techniques. Those boys ended up happy to learn all of them and now have simply been using them. Thank you for truly being considerably considerate and for finding this kind of great issues most people are really eager to discover. My very own honest apologies for not saying thanks to you sooner.

  6. lebron shoes says:

    I simply wanted to appreciate you once again. I’m not certain what I would have followed without the actual concepts shown by you about my field. It actually was a real terrifying condition in my position, however , coming across this skilled tactic you treated it forced me to jump with happiness. I am just grateful for your assistance and thus have high hopes you know what a great job your are carrying out training others with the aid of your web blog. I know that you’ve never come across any of us.

  7. adidas nmd says:

    I’m writing to let you know of the really good experience my daughter enjoyed using your web site. She learned many things, not to mention how it is like to possess an excellent helping nature to let many people quite simply grasp specific tricky subject matter. You really did more than her expectations. Many thanks for delivering the precious, trusted, educational and fun thoughts on this topic to Gloria.

  8. Thank you a lot for providing individuals with a very nice chance to read from this blog. It can be so sweet and also packed with a great time for me personally and my office friends to visit the blog minimum thrice weekly to read the latest guides you have. Of course, I’m also usually astounded with all the amazing inspiring ideas served by you. Selected 2 areas in this article are undoubtedly the most effective we have all ever had.

  9. I must express my thanks to you just for bailing me out of such a setting. Because of surfing around through the internet and coming across techniques which are not productive, I believed my life was well over. Being alive devoid of the answers to the issues you’ve solved by way of your site is a crucial case, and those which may have adversely damaged my career if I hadn’t discovered the blog. Your primary mastery and kindness in controlling every item was useful. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come across such a solution like this. I am able to now look forward to my future. Thanks very much for this specialized and amazing guide. I won’t think twice to suggest your web site to any person who would like guidelines about this subject.

  10. adidas nmd says:

    I’m writing to let you know what a terrific experience my friend’s daughter experienced checking your webblog. She mastered some details, not to mention how it is like to have an ideal giving spirit to let other folks easily thoroughly grasp a number of impossible subject areas. You undoubtedly did more than readers’ expected results. Many thanks for offering such effective, dependable, informative and in addition unique thoughts on that topic to Mary.

  11. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to find anyone with some original ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this web site is something that’s wanted on the internet, somebody with a little bit originality. helpful job for bringing something new to the internet!

  12. I needed to put you one little bit of observation so as to thank you so much the moment again with your pretty things you have documented here. This is so remarkably generous with you in giving unreservedly just what a number of people could have offered for sale as an e book in making some money on their own, specifically now that you might have done it if you wanted. Those tricks additionally acted to become fantastic way to be sure that most people have the same passion like my personal own to learn a good deal more with regard to this problem. I think there are many more pleasurable instances in the future for many who read through your blog post.

  13. nmd says:

    I together with my friends appeared to be studying the good items on your website and then got an awful feeling I never thanked the blog owner for those secrets. Most of the young boys became for that reason happy to see them and now have pretty much been using them. Appreciation for simply being very accommodating and also for making a decision on such cool ideas most people are really eager to learn about. My personal sincere apologies for not saying thanks to you sooner.

  14. I have to show some thanks to you just for rescuing me from this particular problem. Because of checking through the the net and meeting techniques that were not beneficial, I figured my entire life was over. Living devoid of the approaches to the difficulties you’ve resolved through your entire post is a serious case, and those that could have in a negative way affected my entire career if I had not discovered your site. Your actual training and kindness in playing with almost everything was crucial. I am not sure what I would have done if I had not discovered such a solution like this. I’m able to now look ahead to my future. Thanks for your time very much for the specialized and amazing guide. I won’t hesitate to recommend your web page to anyone who ought to have tips on this problem.

  15. My husband and i were quite cheerful John could finish up his basic research out of the ideas he made from your web site. It’s not at all simplistic just to happen to be giving freely helpful tips which often men and women might have been selling. So we keep in mind we’ve got the website owner to appreciate for that. The main explanations you’ve made, the simple website navigation, the friendships you make it easier to promote – it is all wonderful, and it’s really making our son in addition to us believe that the article is enjoyable, and that’s seriously pressing. Thank you for everything!

  16. yeezys says:

    I must show thanks to this writer for bailing me out of this type of matter. Because of searching throughout the world-wide-web and obtaining ways that were not helpful, I thought my life was gone. Existing minus the approaches to the issues you have solved by way of your posting is a crucial case, as well as those which may have in a negative way affected my career if I had not noticed your website. Your own personal competence and kindness in taking care of every aspect was precious. I’m not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a point like this. It’s possible to at this moment look forward to my future. Thanks so much for the high quality and sensible guide. I will not hesitate to endorse the sites to any person who desires guidelines about this subject.

  17. Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally pleasant opportunity to read critical reviews from this site. It can be very amazing and also packed with a great time for me and my office mates to search the blog the equivalent of thrice a week to learn the latest issues you have got. And definitely, I’m certainly amazed considering the splendid creative concepts you serve. Selected 1 areas on this page are absolutely the most efficient we have all had.

  18. yeezy shoes says:

    I wish to show my passion for your kindness giving support to men and women who absolutely need help on that niche. Your real dedication to getting the message across had been extraordinarily significant and has without exception allowed those much like me to get to their aims. Your personal warm and helpful guide denotes this much a person like me and especially to my office workers. Thank you; from each one of us.

  19. My spouse and i got so comfortable that Chris managed to deal with his research because of the precious recommendations he grabbed out of your weblog. It’s not at all simplistic just to possibly be giving out key points that some people could have been making money from. And now we grasp we have the blog owner to give thanks to for that. The specific illustrations you’ve made, the simple web site menu, the relationships you will aid to foster – it is all powerful, and it is making our son in addition to the family understand that concept is pleasurable, and that’s unbelievably important. Thanks for all!

  20. I and also my pals were checking out the nice tactics on the blog then unexpectedly I got a horrible suspicion I had not expressed respect to you for them. The boys were definitely for this reason happy to learn them and have in effect simply been having fun with them. Thank you for truly being quite kind and then for getting this sort of awesome subject matter millions of individuals are really desirous to know about. Our own honest apologies for not expressing gratitude to sooner.

  21. yeezy says:

    Thank you a lot for providing individuals with an extremely nice chance to discover important secrets from this web site. It is always very pleasurable and full of a great time for me and my office co-workers to search your blog on the least three times in one week to see the new things you have got. And lastly, I am just usually contented with your astounding hints served by you. Selected two tips in this post are rather the most efficient we’ve had.

  22. I simply had to thank you so much once again. I do not know the things that I would’ve accomplished without these hints revealed by you relating to such a question. This has been a real frightening concern for me personally, but understanding the skilled style you managed that made me to jump over delight. Now i’m happier for the work and as well , have high hopes you recognize what an amazing job you happen to be getting into educating people via your web blog. I am sure you haven’t met any of us.

  23. I have to show appreciation to the writer just for rescuing me from such a condition. Right after researching through the online world and finding methods that were not helpful, I was thinking my entire life was gone. Living without the presence of strategies to the issues you’ve resolved as a result of your posting is a crucial case, and those that might have negatively damaged my career if I hadn’t noticed your web blog. Your good mastery and kindness in maneuvering every part was tremendous. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t encountered such a stuff like this. I can also at this time look ahead to my future. Thanks so much for your expert and amazing help. I will not think twice to refer the blog to any individual who should get care on this subject matter.

  24. kobe shoes says:

    I have to show some thanks to the writer just for bailing me out of this condition. As a result of looking out throughout the the web and seeing ways that were not powerful, I believed my entire life was over. Existing minus the approaches to the issues you’ve resolved by way of this post is a critical case, and the kind that would have in a negative way affected my career if I hadn’t noticed the website. Your knowledge and kindness in touching a lot of things was precious. I am not sure what I would’ve done if I had not encountered such a solution like this. I can at this point relish my future. Thanks a lot very much for this professional and effective guide. I won’t hesitate to recommend your site to anyone who wants and needs guide about this situation.

  25. I and my guys appeared to be analyzing the excellent tips and hints located on your site then before long I had an awful suspicion I never thanked the site owner for them. All of the young boys are actually as a consequence passionate to learn all of them and have pretty much been making the most of these things. We appreciate you truly being very kind and then for opting for variety of good ideas millions of individuals are really wanting to know about. Our honest regret for not saying thanks to earlier.

  26. adidas yeezy says:

    I not to mention my buddies were actually analyzing the best tricks found on the website while before long got a horrible feeling I never expressed respect to the web blog owner for those tips. Those guys were for this reason warmed to study them and now have in reality been using these things. Appreciation for really being considerably considerate as well as for considering this form of wonderful areas most people are really desirous to know about. My personal sincere regret for not expressing gratitude to you earlier.

  27. I wish to show my thanks to you for bailing me out of this type of trouble. After exploring through the search engines and meeting things which were not productive, I thought my life was gone. Living minus the answers to the issues you’ve resolved all through this review is a critical case, as well as the ones which could have in a wrong way damaged my career if I hadn’t noticed your web blog. Your personal know-how and kindness in touching every item was important. I’m not sure what I would have done if I had not come upon such a point like this. I can at this point look forward to my future. Thank you so much for your impressive and results-oriented help. I won’t be reluctant to refer your web blog to anybody who would need direction on this problem.