INTERMEDIATE TEST 3

05.05.2017
511
A+
A-
INTERMEDIATE TEST 3

– While, during, for
– Past Simple – Continuous – Perfect
– Past Passive
– Prepositions
1. My uncle died _____ the war.
A) via
B) during
C) for
D) in

2. The phone rang _____ I was having supper.
A) while
B) during
C) for
D) in

3. I lived in Paris _____ several years.
A) while
B) during
C) for
D) in

4. _____ I was in Paris, I made a lot of friends.
A) While
B) During
C) For
D) In

5. I was in hospital _____ three weeks.
A) while
B) during
C) for
D) in

6. _____ my stay in hospital, the nurses looked after me very well.
A) While
B) During
C) For
D) In

7. A football match lasts _____ ninety minutes.
A) while
B) during
C) for
D) in

8. I hurt my leg _____ I was playing football yesterday.
A) while
B) during
C) for
D) in

9. I hurt my leg _____ the second half of the match.
A) via
B) until
C) for
D) in

10. Traffic is always bad _____ the rush hour.
A) while
B) during
C) for
D) in

11. Last week I was held up _____ three hours.
A) while
B) during
C) for
D) in

12. Peter came round _____ we were eating.
A) while
B) during
C) for
D) in

13. Peter came round _____ the meal.
A) while
B) during
C) on
D) in
14. It’s my birthday _____ next week.
A) at
B) in
C) on
D)*

15. “When?”
“_____ Monday.”
A) At
B) In
C) On
D)*

16. _____ when were you born?
A) At
B) In
C) On
D) *

17. _____ 8.00 _____ the morning.
A) At / in
B) In / in
C) On / in
D) * / in

18. I’m meeting Alan _____ this evening.
A) at
B) in
C) on
D) *

19. “What time?”
“_____ six.”
A) At
B) In
C) On
D) *

20. What did you do _____ the weekend?
A) at
B) in
C) with
D) *

21. _____ Friday evening we went to a party.
A) At
B) In
C) On
D) *

22. We slept late _____ Saturday morning.
A) at
B) in
C) on
D) *
23. _____ the afternoon we went shopping.
A) At
B) In
C) On
D) *

24. ____ 7:00 some friends came round for a drink.
A) At
B) In
C) On
D) *

25. We didn’t do anything _____ Sunday.
A) at
B) in
C) on
D) *

26. The weather in England is unreliable. _____ summer it can be hot,
but it often rains _____ April and June.
A) At / in
B) In / in
C) On / in
D) * / in

27. _____ last year the summer was awful.
A) At
B) In
C) On
D) *
28. The best English weather is _____ spring and autumn.
A) at
B) in
C) on
D) *

29. I learned to drive _____ 1980 _____ the age of 17.
A) at / at
B) in / at
C) on / at
D) * / at

30. My brother learned _____ the same time as me, but I passed first.
A) at
B) in
C) on
D) *

31. I’ll phone you _____ next week. _____ Thursday.
A) at / On
B) in / On
C) on / On
D) * / On

32. I’ll phone you _____ about 3.00.
A) at
B) in
C) on
D) *

Helen Keller’s deafness and blindness __(33)__ by a severe illness when she was a baby. Her parents __(34)__ what to do, and they __(35)__ it difficult to control their growing daughter. One day they __(36)__ about a brilliant young teacher called Anne Sullivan. She __(37)__ to work with Helen. Very firmly and patiently, she __(38)__ her that every object __(39)__ a name. Eventually Helen __(40)__ a place at university. After this she __(41)__ the world helping people like herself. In 1962 the story of her life __(42)__ into a film, The Miracle Worker.

33.
A) cause
B) caused
C) were caused
D) has caused

34.
A) didn’t know
B) doesn’t know
C) knew
D) knows

35.
A) find
B) finds
C) were found
D) found

36.
A) tell
B) were told
C) telling
D) told

37.
A) came
B) begin
C) start
D) helping

38.
A) studied
B) helped
C) thought
D) taught

39.
A) has
B) had
C) have
D) having

40.
A) offer
B) offered
C) was offered
D) offering

41.
A) tour
B) toured
C) touring
D) tours

42.
A) was made
B) make
C) is making
D) was making

INTERMEDIATE Test 3

1-D 2-A 3-C 4-A 5-C 6-B 7-C 8-A

9-D 10-B 11-C 12-A 13-B 14-D 15-C 16-D

17-A 18-D 19-A 20-A 21-C 22-C 23-B 24-A

25-C 26-B 27-D 28-B 29-B 30-A 31-D 32-A

33-C 34-A 35-D 36-B 37-A 38-D 39-B 40-C

41-B 42-A

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 1 COMMENT
  1. Roma says:

    Useful info. Lucky me I discovered your website by chance, and I am shocked why this coincidence didn’t took place earlier! I bookmarked it.