Grammar QuizLand

ELEMENTARY GRAMMAR -TEST 5

– There is/are – How many ?
– Prepositions of place – Some and any
– This, that, these, those – So, but, because

1. A- _____ there _____ desk?
B- Yes, _____ is.
A) Is / * / there
B) Are / the / they
C) Is / a / there
D) Is / one / they

2. A- _____ there three stereos in the living room?
B- No, there _____ .
A) Are / aren’t B) Are / are
C) Are / not D) Are / *
3. Is there _____ apple in the bag?
A) a
B) an
C) the
D) *

4. There _____ 4 _____ on the sofa?
A) are / woman
B) is / women
C) * / woman
D) are / women

5. There _____ one bag. There _____ 3 bags.
A) isn’t / are
B) is / is
C) not / are
D) aren’t / are

6. There _____ 3 telephones, but _____ isn’t a cooker.
A) are / they
B) is / there
C) are / there
D) are / their

7. _____ any men in the hall?
A) Are there
B) Are their
C) Are they
D) Is there

8. A: _____ there many mice in the house?
B: No, there _____ .
A) Are / are
B) Are / not
C) Are / aren’t
D) Are / *

9. _____ there _____ chairs in the class?
A) Are / a
B) Are / some
C) Are / there
D) Are / any
10. Yes, there are _____ chairs, but there are not _____ desks.
A) some / any
B) any / some
C) any / any
D) some / some

11. A: _____ is there in the bedroom?
B: There _____ 2 beds, 3 televisions, and 2 cupboards.
A) How many / are
B) What / is
C) What / are
D) How many / is

12. A- _____ books _____ there under your desk?
B- There _____ one.
A) How much / are / is
B) How many / is / is
C) What / are / is
D) How many / are / is

13. There are _____ sandwiches, but there _____ any chips.
A) some / aren’t
B) any / aren’t
C) some / are
D) any / are

14. A: Do you have any _____ ?
B: No, I don’t. But I have _____ grammar books.
A) dictionary / any
B) a dictionary / some
C) dictionaries / some
D) dictionaries / any

15. There is _____ photo of _____ teachers.
A) some / some
B) a / some
C) some / any
D) any / some
16. How many _____ are there in the cupboard.
A) glass
B) of glasses
C) a glass
D) glasses

17. In our garden there is _____ huge pine tree, and there are _____
bushes.
A) a / a lot of
B) an / many
C) a / lot of
D) * / many

18. Is there _____ garden?
A) any
B) *
C) a
D) some
19. There’s _____ open-fire in the living room?
A) a
B) some
C) an
D) any

20. There are _____ big cupboards in the kitchen.
A) a
B) some
C) any
D) *

21. Are there _____ trees and flowers in the garden?
A) a
B) some
C) any
D) *

22. There’s _____ electric cooker.
A) an B) some
C) any D) a
23. There are _____ good restaurants nearby.
A) a
B) any
C) some
D) *

24. Upstairs there’s _____ big bathroom.
A) some
B) a
C) an
D) any

25. Does the cottage have _____ dining room?
A) any
B) an
C) a
D) some

26. The village of the Kingmore has _____ post office and _____ shop.
A) some / a
B) some / any
C) a / a
D) an / a

27. Are there _____ good beaches near the cottage?
A) any
B) some
C) a
D) the

28. “_____ there any cups?”
“Yes, ______ are.”
A) Are / there
B) There / is
C) This / is
D) Is / this

29. “Is _____ a television?”
“Yes, there ____.”
A) this / are
B) there / is
C) this / is
D) that / is
30. There _____ any flowers.
A) are
B) is
C) aren’t
D) isn’t

31. It’s the best home _____ the world.
A) on
B) in
C) all
D) at

32. The front door is _____ the top of the steps.
A) on
B) at
C) in
D) by

33. There _____ a photo _____ the television.
A) are / on
B) is / in
C) is / on
D) are / in

34. There are two pictures _____ the wall.
A) at
B) on
C) of
D) in

35. The cinema is _____ the left.
A) in B) at C) off D) on
36. _____ there a table? Yes, there _____.
A) Are / are
B) Is / is
C) Are / is
D) Is / are

37. There _____ an armchair.
A) any
B) is
C) are
D) some
38. “_____ there any photos?”
“No, there _____.”
A) Are / aren’t
B) Is / isn’t
C) Is / aren’t
D) Are/isn’t

39. There _____ magazines under the table.
A) is
B) are
C) some
D) any

40. There _____ a post box in front of the chemist’s.
A) are
B) is
C) some
D) any

41. How much are _____ glasses?
A) this
B) they
C) these
D) that

42. “Is _____ book John’s?”
“Yes, _____ is.”
A) these / it
B) this / it
C) it / it’s
D) that / its

43. Take _____ bags into the kitchen.
A) these
B) this
C) that
D) it
44. I don’t like _____ music.
A) they
B) these
C) this
D) it

45. Bob, _____ is my mother.
A) these
B) it
C) this
D) that

46. “Is _____ exercise very easy?”
“No, _____ isn’t.”
A) these / it
B) this / its
C) these / this
D) that / it

47. I like Tom, _____ I don’t like his wife.
A) and
B) but
C) because
D) so

48. I like living here _____ it’s near the shops.
A) because
B) so
C) and
D) but

49. We both like sailing, _____ we live near the sea.
A) and as
B) because
C) so
D) but

50. Our flat is small, _____ it’s comfortable.
A) but
B) so
C) because
D) and

51. New York is expensive, _____ I like it.
A) because
B) but
C) and
D) so

52. I like New York, _____ it’s very exciting.
A) because
B) but
C) and
D) so

53. I like Judy, _____ I often visit her.
A) so
B) because
C) but
D) for

54. I like Chinese food, _____ my husband doesn’t like it at all.
A) so
B) but
C) because
D) and

55. We live in a flat on the top floor, _____ we don’t have a garden.
A) so
B) but
C) because
D) and

56. I like my job _____ it’s interesting.
A) because
B) and
C) so
D) but

57. In my bedroom there’s a bed _____ a wardrobe.
A) but
B) so
C) and
D) also

ELEMENTARY Test: 5-KEY

1-C 2-A 3-B 4-D 5-A 6-C 7-A 8-C

9-D 10-A 11-C 12-D 13-A 14-C 15-B 16-D

17-A 18-C 19-C 20-B 21-C 22-A 23-C 24-B

25-C 26-C 27-A 28-A 29-B 30-C 31-B 32-A

33-C 34-B 35-D 36-B 37-B 38-A 39-B 40-B

41-C 42-B 43-A 44-C 45-C 46-D 47-B 48-A

49-C 50-A 51-B 52-A 53-A 54-B 55-A 56-A

57-C

About the author

Mine Gürtop

1 Comment

Leave a Comment

6+, british council, english, english help, ielts, ielts bands, ielts exam, ielts help, ielts, listening, ielts listening, full practice exam, ielts listening samples, ielts listening tips, ielts liz, ielts practice, ielts simon, listening, mine gurtop, suat gürcan, toefl, pte, PTE WRITING, PTE ESSAY , PTE FULL PRACTICE EXAM, PTE LISTENING, pte academic, pte practice test, pte help, antalya ielts,US,Australia,canada,india,pakistan,vietnam,ielts listening full practice exam