ELEMENTARY GRAMMAR – TEST 13

02.05.2017
606
A+
A-
ELEMENTARY GRAMMAR – TEST 13

– Question forms (Why-how many- how much)
– Why questions
– Adverbs and adjectives

1. “_____ did the first man walk on the moon?”
“In 1969.”
A) When
B) Where
C) Who
D) What

2. “_____ did she marry?”
“She married to John.”
A) What
B) Who
C) Which
D) Why

3. A _____ dog.
A) bigger than
B) big
C) biggest
D) the biggest

4. A _____ driver.
A) care
B) careful
C) carefully
D) the careful

5. She ran _____.
A) quick
B) quicker
C) quickly
D) the quickly

6. He drives too _____ .
A) fastly
B) fast
C) faster
D) fastest

7. What is the story _____?
A) of
B) on
C) at
D) about

8. What happened _____ the end of the story?
A) on
B) in
C) at
D) from

9. The train leaves _____ platform 9.
A) of
B) at
C) from
D) for

10. “_____ did you buy your new jacket?”
“At supermarket.”
A) What
B) Where
C) When
D) How

11. “_____ did you pay ?”
“$ 1000.”
A) How many
B) How
C) How much
D) Which one

12. “_____ did you buy?”
“A new jacket.”
A) Who
B) When
C) How much
D) What
13 . _____ did you buy with?
A) Which one
B) Why
C) When
D) Who

14. “_____ did you go?”
“This morning.”
A) Why
B) What
C) When
D) How

15. “_____ did you go?”
“To buy some new clothes.”
A) When
B) Why
C) Where
D) How

16. “_____ did you go?”
“To the shops.”
A) When
B) Why
C) Where
D) How

17. “_____ did you go?”
“By car.”
A) When
B) Why
C) How much
D) How

18. “_____ do you want to go?”
“To Paris.”
A) Why
B) Where
C) How
D) What

19. “_____ is she?”
“Our cousin.”
A) Who
B) What
C) How
D) Where

20. “_____ old was she?”
“60 years old.”
A) What
B) How much
C) How many
D) How

21. _____ you like learning English?
A) Does
B) Are
C) Do
D) Have

22. What _____ you do last night?
A) does
B) did
C) do
D) done

23. How many languages _____ your mother speak?
A) do
B) are
C) does
D) is

24. When _____ you go shopping last?
A) do
B) does
C) are
D) did

25. _____ do you weigh?
A) How many
B) How
C) How much
D) What

26. Smoking is a _____ habit.
A) badly
B) worth
C) worst
D) bad
27. The team played _____ and lost the match.
A) badly
B) worth
C) worst
D) bad

28. Please listen _____ .
A) careful
B) carefully
C) care
D) carely

29. The homework was the _____.
A) easy
B) easier
C) easily
D) easiest

30. Peter’s very _____ at tennis. He won the game.
A) goodly
B) well
C) good
D) best

31. I know the Prime Minister _____ .
A) good
B) best
C) better
D) well

32. My husband’s a _____ cook.
A) bad
B) worst
C) badly
D) worse

33. Teachers work _____, but they don’t earn much money.
A) hardly
B) harder
C) hard
D) hardest
34. Lunch is a _____ meal for many people.
A) quick
B) quickly
C) quicker
D) quickest

35. Life in New York is very _____ .
A) excited
B) exciting
C) exciter
D) excitely

36. The teacher was _____ when nobody did the homework.
A) annoyed
B) annoying
C) annoy
D) annoys

37. The news is very _____ .
A) worried
B) worrying
C) worry
D) worringly

38. Everybody was very _____ about you.
A) worried
B) worrying
C) worry
D) worringly

39. The game of tennis was very _____ .
A) tired
B) tire
C) tiring
D) tires

40. “_____ did the story take place?”
“A long time ago.”
A) How many
B) What
C) Where
D) When
41. We use adverbs _____ the beginning and the end of a sentence, but
sometimes _____ the middle of a sentence.
A) at / in
B) in / at
C) on / at
D) at / on

42. A train leaves _____ Berlin and arrives _____ Bonn in time.
A) from / to
B) from / in
C) from / at
D) in / from

43. A plane arrived _____ the airport _____ .
A) in / late
B) at / lately
C) at / late
D) in / lately

44. What is the story _____?
A) in
B) from
C) off
D) about
45. A – _____ is it _____ London _____ New York?
B – 6000 km.
A) How long / from / to
B) How fast / to / from
C) How much / from / to
D) How wide / from / to

46. My friend never comes school _____. He is always _____.
A) early / late
B) early / lately
C) earlily / lately
D) earlily / late

47. At first we draw _____ then _____.
A) quickly / slowly
B) quick / slowly
C) quickly / slow
D) quick / slow

48. They are _____ readers, they read _____.
A) slowly / hard
B) slow / hard
C) slow / hardly
D) slowly / hardly

49. I turned around _____, because there was a _____ shout.
A) immediately / sudden
B) immediate / suddenly
C) immediate / sudden
B) immediately / suddenly

50. Are you _____? Or is the book _____?
A) boring / boring
B) boring / bored
C) bored / bored
D) bored / boring

51. A- I am really _____ about my exam marks.
B- Oh, no! You are sometimes so _____.
A) worried / tired
B) worried / tiring
C) worrying / tired
D) worrying / tiring

52. I am _____ in the Mexican Culture, because it is _____ .
A) interesting / excited
B) interested / exciting
C) interesting / exciting
D) interesting / excited

53. Be _____! Walk _____.
A) careful / quietly
B) careful / quiet
C) carefully / quietly
D) carefully / quiet

54. She paints _____; she is a _____ painter.
A) goodly / well
B) goodly / good
C) well / good
D) good / good

ELEMENTARY Test: 13-KEY

1-A 2-B 3-B 4-B 5-C 6-B 7-D 8-C

9-C 10-B 11-C 12-D 13-D 14-C 15-B 16-C

17-D 18-B 19-A 20-D 21-C 22-B 23-C 24-D

25-C 26-D 27-A 28-B 29-D 30-C 31-D 32-A

33-C 34-A 35-B 36-A 37-B 38-A 39-C 40-D

41-A 42-B 43-C 44-D 45-A 46-A 47-A 48-B

49-A 50-D 51-B 52-B 53-A 54-C

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 2 COMMENT
  1. Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
    I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

  2. Elliott says:

    Let me know if you’re looking for a author for your weblog. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Thank you!