ELEMENTARY GRAMMAR – TEST 9

02.05.2017
467
A+
A-
ELEMENTARY GRAMMAR – TEST 9

– Countable and uncountable nouns
– Do you like ..? – Would you like..?
– A/an and some – Much and many
– Polite requests (Could you ..?, Can I ..?)
– Prepositions

1. Would you like _____ rice?
A) a
B) some
C) an
D) any

2. Can I have _____ stamps, please?
A) a
B) an
C) some
D) any

3. Can you give me _____ money?
A) some
B) a
C) any
D) an

4. I usually have _____ biscuit and _____ cup of coffee at 11 a.m.
A) a/some
B) some/some
C) a/a D) a/any

5. He always has _____ egg for breakfast.
A) an
B) a
C) any
D) the

6. Do you like _____ ?
A) cook
B) cooking
C) to cook
D) cooked

7. “_____ you like some tea?”
“No, thanks.”
A) Does
B) Do
C) Would
D) Are

8. “_____ you _____ your teacher?”
“Yes, he is a good man.”
A) Would / like
B) Do / like
C) Did / liked
D) Are / like

9. Would you like _____ apple or _____ strawberries?
A) a / any
B) an / some
C) any / any
D) a / some

10. Would you like _____ milk?
A) a B) some C) any D) an
11. Do you like _____ homework ?
A) making
B) do
C) doing
D) does

12. I have got a book _____ Stephen King.
A) by
B) for
C) from
D) in

13. Help me _____ my homework.
A) to
B) with
C) of
D) about

14. There is _____ cheese on the table.
A) any
B) some
C) a
D) the

15. There are _____ oranges on the table.
A) any
B) an
C) a
D) some

16. _____ rice is there?
A) How many
B) How much
C) How long
D) How

17. Are there _____ chips?
A) any
B) some
C) a
D) the

18. Can I have _____ tea?
A) a
B) the
C) any
D) some
19. I’d like _____ bananas.
A) any
B) a
C) an
D) some

20. Is there _____ tea?
A) a
B) the
C) some
D) any

21. _____ coffee is there?
A) How many
B) How
C) How much
D) How long

22. There isn’t _____ coffee.
A) many
B) a
C) the
D) much

23. Can I have _____ bread?
A) a
B) some
C) any
D) an

24. Do you like _____ ?
A) shop
B) shopping
C) to shop
D) shopped

25. Do you like _____ English?
A) learn
B) learned
C) learning
D) learnt

26. She _____ the Rolling Stones records.
A) like B) liking
C) likes D) to like
27. Would you like to listen to _____ music?
A) any
B) some
C) many
D) a

28. I need to put _____ petrol in the car.
A) some
B) a
C) any
D) an

29. _____ English books do you have?
A) How many
B) How some
C) How much
D) How any

30. I want _____ book from the library.
A) the
B) a
C) some
D) any

31. Are there _____ letters for me this morning?
A) some
B) a
C) the
D) any

32. You have _____ lovely pictures in your house.
A) some
B) a
C) an
D) any

33. There was _____ rain during the night.
A) an
B) some
C) any
D) a

34. “Are you Canadian?”
“No, but I have _____ good friends in Canada.”
A) any
B) a
C) an
D) some

35. Do you have _____ sisters or brothers?
A) some
B) a
C) the
D) any

36. _____ I have a cheese sandwich, please?
A) Do
B) Does
C) Can
D) Am

37. I don’t have _____ milk left.
A) much
B) some
C) many
D) a

38. We have _____ of homework today.
A) many
B) a lot
C) much
D) a few

39. How _____ milk is there in the fridge?
A) much
B) a lot
C) many
D) a few

40. I’d like _____ mineral water.
A) any
B) a
C) the
D) some

41. Where do you come _____ ?
A) from
B) *
C) of
D) in

42. We stayed _____ the Heathrow Hotel.
A) on
B) into
C) at
D) to

43. I waited _____ the bus-stop for ten minutes.
A) at
B) in
C) on
D) for

44. I’m not very good _____ mathematics.
A) of
B) on
C) in
D) at

45. What are you interested _____ ?
A) in
B) of
C) on
D) over

46. Please, put your homework _____ my desk.
A) at
B) to
C) on
D) with

47. It takes about five minutes to walk _____ the bridge.
A) *
B) to
C) at
D) till
48. I took the train _____ Dover to Ostend.
A) by
B) on
C) *
D) from

49. David was very busy _____ the afternoon.
A) *
B) on
C) at
D) in

50. Toshio is _____ Japan. He isn’t American.
A) of
B) in
C) at
D) from

51. Bob ran 100 meters _____ 11 seconds.
A) in
B) at
C) on
D) with

52. They arrived _____ plane.
A) by
B) on
C) with
D) at

53. “Did they come _____ bus ?”
No, they came _____ foot.
A) on / on
B) by / on
C) with / by
D) by / with

54. Switch _____ the light. It’s getting dark.
A) of
B) off
C) out
D) on

55. Is there a fridge _____ your kitchen?
A) at
B) on
C) with
D) in
56. I’m still waiting _____ the Blue Train.
A) to
B) *
C) for
D) of

57. What was the temperature _____ Ankara yesterday?
A) at
B) of
C) in
D) off
5
8. I look forward _____ meeting you next month.
A) at
B) for
C) with
D) to

59. “You can’t come in ____ a ticket,” the man told us.
A) without
B) through
C) by
D) with

60. I get up _____ six o’clock _____ Tuesdays.
A) at / on
B) at / in
C) about / at
D) around / in

61. My father takes a nap _____ dinner.
A) with
B) after
C) on
D) at
62. When people go _____ picnic they always eat a lot.
A) *
B) on
C) to
D) at

63. Boys and girls go _____ dancing.
A) to
B) at
C) *
D) with

64. When do you take _____ your wrist watch?
A) off
B) on
C) out
D) of

65. I’ll phone _____ you tomorrow.
A) to
B) at
C) on
D) *

66. Our village lies _____ two high mountains.
A) among
B) over
C) in
D) between

67. You may write _____ a pen or _____ a pencil.
A) with / by
B) with / with
C) in / in
D) by / by

68. A lot of planes fly _____ the city every day.
A) on
B) through
C) over
D) between

69. They went _____ a museum.
A) to
B) at
C) of
D) *

70. There were no planes _____ the past.
A) in
B) on
C) at
D) over

71. We waited _____ you _____ 11.00.
A) at / to
B) for / until
C) for / to
D) with / since

72. Marie Curie was born _____ Warsaw.
A) on
B) at
C) in
D) from

73. Chocolate _____ harmful for your teeth, but strawberries _____ useful
for your health.
A) is / is
B) are / is
C) are / are
D) is / are

74. There _____ apple juice in the fridge. And apples _____ so delicious.
A) are / are
B) is / are
C) is / was
D) is /is

75. Would you like _____ chips?
A) some
B) any
C) a
D) the
76. Would you like _____ tea _____ mineral water?
A) some / and
B) any / or
C) some / or
D) any / and

77. A: Is there _____ juice in the fridge?
B: No, there isn’t _____ juice, but there is _____ lemonade.
A) some / some / any
B) any / any / some
C) some / any / any
D) any / any / any

78. A: Would you like _____ oranges? Oh, sorry! There aren’t _____
oranges. But we have apples.
B: That’s all right. Can I have _____ tea?
A: OK.
A) any / any / some
B) some / any / some
C) any / some / any
D) some / some / any

79. A: _____ you like _____ cold water?
B: No, thanks. _____ ____ green tea.
A) Do / some / I love / some
B) Would / any / I’d love / any
C) Would / some / I’d love / some
D) Did / some / I liked / some

80. A: _____ you like _____ biscuit?
B: Yes, please. And I _____ some milk, too.
A) Would / a / ’d like
B) Do / a / would like
C) Would / some / ’d love
D) Would / * / would love

ELEMENTARY Test: 9 -KEY

1-B 2-C 3-A 4-C 5-A 6-B 7-C 8-B

9-B 10-B 11-C 12-A 13-B 14-B 15-D 16-B

17-A 18-D 19-D 20-D 21-C 22-D 23-B 24-B

25-C 26-C 27-B 28-A 29-A 30-B 31-D 32-A

33-B 34-D 35-D 36-C 37-A 38-B 39-A 40-D

41-A 42-C 43-A 44-D 45-A 46-C 47-B 48-D

49-D 50-D 51-A 52-A 53-B 54-D 55-D 56-C

57-B 58-D 59-A 60-A 61-B 62-B 63-C 64-A

65-D 66-D 67-B 68-C 69-A 70-A 71-B 72-C

73-D 74-B 75-A 76-C 77-B 78-B 79-C 80-A

MAKE A COMMENT
COMMENTS - 0 COMMENT

No comments yet.